ColourGround is een community-website. Het is bedoeld om het leven voor biculturele LHBTIAQ-personen makkelijker te maken. Om dat mogelijk te maken zijn er een paar algemene voorwaarden:

Lid worden

Iedereen kan op ColourGround info vinden, interviews lezen en filmpjes kijken. Ook is de chat voor iedereen beschikbaar. Om deel te nemen aan het forum of te reageren op de interviews, moet je onderdeel zijn van de doelgroep. Dat is om te voorkomen dat mensen die hier niks te zoeken hebben niet even komen gluren.

Wanneer ben je dan doelgroep?

 • Bicultureel: Dat betekent eigenlijk: opgegroeid in een gezin met een cultuur die anders is dan de dominante cultuur in Nederland. In de praktijk ben je wat ons betreft bicultureel genoeg voor het forum, als je (het idee hebt dat je) thuis niet over je LHBTIAQ-zijn kan praten. Ben jij wel LHBTIAQ maar voel je je niet helemaal thuis in de overwegend witte ‘uit de kast’-scene,  dan ben je welkom op ons forum!
 • LHBTIAQ: Dat staat voor lesbisch, homo, biseksueel, transgender, intersekse, aseksueel, queer. Voel jij je thuis bij een van die ‘letters’, dan ben je LHBTIAQ genoeg voor ons forum. Als voor jou geldt:
  • Ik weet het nog niet
  • Ik voel me niet thuis bij een van die ‘letters’, ik ben wat anders (zoals panseksueel, demiseksueel, etc.)
  • Ik heb geen zin om mezelf te labelen
   • Maar je bent niet overtuigd hetero, of niet overtuigd van je man of vrouw zijn, of allebei, dan ben je óók welkom op ColourGround.
 • Jongeren: Onze ervaring is dat er nog heel weinig is voor biculturele LHBTIAQ’s. Daardoor is een plek als ColourGround voor alle leeftijden heel wenselijk. Toch kiezen we er voor om een leeftijdsgrens te stellen. Het is de bedoeling dat iedereen zich thuis voelt op ons forum. Daarvoor is het handig als de mensen zich een beetje in elkaar kunnen verplaatsen. We hanteren een leeftijdsgrens van 35 jaar. Ben je ouder dan 35 jaar en wil je toch heel graag deelnemen aan het forum, neem dan even contact met ons op. We denken graag met je mee hoe je met anderen in contact kunt komen. Als we vaker deze verzoeken krijgen, gaan we eens nadenken over een 35+ forum.

Om lid te worden vragen we je wat gegevens aan ons door te geven. Die checken we dan, om te zien dat je echt bent wie je zegt dat je bent. We gaan vertrouwelijk met je gegevens om. Kijk voor meer info over veiligheid op privacy.

Mis je iets of ben je het ergens niet mee eens?

Deze website is een site voor en door LHBTIAQ jongeren. Ben jij dat en mis je belangrijke informatie? Of zie je dingen op de site staan waar je het niet me eens bent? Laat het ons weten! Dan passen we het aan.

Respect

Je weet het misschien zelf ook heel goed, het is niet altijd makkelijk om ‘anders’ te zijn. Wij hebben heel veel respect voor de mensen die het lef hebben gehad om op ColourGround hun verhaal te delen. Wij vragen van jou dat jij dat ook hebt. Reageren is top, een kritische noot plaatsen mag ook, afzeiken niet.

Seks

Een van de meest interessante onderwerpen als je je liefdesleven aan het ontdekken bent: seks! Uiteraard is het een goed idee om met elkaar te praten over seks. Daar kan je veel van leren. Er zijn twee dingen waar we wel rekening mee willen houden:

 • Dit platform is bedoeld om met elkaar te praten en steun te zoeken bij verhalen van anderen. Seksdates scoren kan op allerlei andere plekken ook, dus doe dat lekker dáár (en niet hier).
 • Het forum is voor alle leeftijden. Veel jongeren vinden seks interessant, maar er zijn ook leden die helemaal niet met seks bezig zijn en dat ook graag nog even zo houden. Plaats al je posts over seks dus vooral op de seks-page van het forum, en verder nergens.

Beheer van reacties en het forum

Een team jongeren uit de doelgroep beheert de reacties en het forum. Reacties onder de interviews worden gecheckt voor ze geplaatst worden. Verder lezen we natuurlijk mee op het forum. We reageren op je vragen en praten zelf ook gewoon mee. Als we posts tegenkomen die niet aan de voorwaarden voldoen, halen we die weg. We nemen dan ook contact met je op om uit te leggen waarom je post niet welkom is. Plaats je vaker dingen die echt niet kunnen, dan wordt je account na de derde waarschuwing verwijderd.