Anderen ontmoeten

Ontmoetingsgroepen in de randstad

Op veel plekken in het land zijn ontmoetingsgroepen voor biculturele LHBT’s. We hebben hier vooralsnog alleen die in de Randstad opgezet. Mis je er een? Laat het ons weten!

Rotterdam

Wil je anderen ontmoeten, dan kan je terecht bij The Hang-Out 010. Daar zijn regelmatig evenementen en komen LHBT-jongeren met allerlei verschillende culturele achtergronden.

Den Haag

Wil je anderen ontmoeten in Den Haag, dan kan je terecht bij The Hang-Out 070. Daar is eens per maand een ontmoetingsavond speciaal voor biculturele LHBT’s. COC Haaglanden houdt ook een agenda bij op hun website, waar je alle evenenebr kan vinden die zij organiseren.

Utrecht

In Utrecht zijn twee ontmoetingsgroepen voor biculturele LHBT’s. Er is de Prisma groep die regelmatig ontmoetingsavonden houdt voor islamitische LHBT’s. De sfeer is intiem, er zijn geen ‘buitenstaanders’ bij deze bijeenkomsten en het is op een locatie waar niemand zomaar naar binnen kan lopen. Je kan hier dus anoniem naar toe zonder risico op finding out.

Amsterdam

In Amsterdam organiseert Stichting Maruf ontmoetingsavonden voor islamitische LHBT’s.

Ook Veilige Haven Amsterdam organiseert ontmoetingen voor biculturele LHBT’s: het Wereldcafé. Deze zijn in Amsterdam en vinden plaats op elke 2e dinsdag van de maand.

Religieuze organisaties

Christelijke LHBT-organisaties

Het LKP is een koepelorganisatie voor christelijke LHBT’s. Van hieruit kun je verder zoeken naar een evenement, een vereniging of een kerk bij jou in de buurt (of juist wat verder weg).

LCC plus is ook een koepelorganisatie voor christelijke LHBT’s. Van hieruit kun je verder zoeken naar een evenement, een vereniging of een kerk bij jou in de buurt (of juist wat verder weg).

Islamtische LHBT-organisaties

Stichting Maruf zet zich heel actief in voor een betere positie van LHBT-moslims. Ook organiseren zij ontmoetingsavonden voor islamitische LHBT’s. Je kan bij Maruf in een veilige setting anderen ontmoeten en praten over islam en je gevoelens.

Het Global Queer Muslim Network is een internationaal platform dat zich inzet voor (grotere sociale acceptatie en veiligheid van) LHBT-moslims. Ook hier kan je (online) anderen ontmoeten. Hun website linkt ook door naar interessante info.

Je kan bij Prisma in Utrecht in een veilige setting anderen ontmoeten en praten over islam en je gevoelens. Je kan ook vrijblijvend contact opnemen om te kijken of het klikt en of de Prismagroep iets voor je is.

Vluchtelingen

Stichting Secret Garden zet zich actief in voor LHBT-vluchtelingen. Ook organiseert Secret Garden elke woensdag een thema avond over diverse onderwerpen in Amsterdam.

Specifiek voor transgenders

TransUnited is een organisatie speciaal voor en door biculturele transgenders. Neem een kijkje op hun website om te zien wat ze voor jou kunnen betekenen.

Transgender Netwerk Nederland is een stichting die zich landelijk inzet voor de emancipatie van transgender personen en hun omgeving.

Overige LHBT-organisaties

Wil je meer weten over LHBTQ+-zijn en LHBTQ+-organisaties, dan raden we je de volgende websites aan:

 • Movisie is een kenniscentrum, zij hebben veel verstand van maatschappelijke vraagstukken en doen veel onderzoek.
 • Gay.nl houdt het belangrijkste LHBT-nieuws voor je bij en heeft interessante topics.
 • Op homogeschiedenis.nl kan je meer leren over homoseksualiteit door de eeuwen heen. Ook kan je er van alles vinden over LHBT-zijn in verschillende culturen en religies.
 • Op sense.info kan je alles vinden over seks en soa’s, maar ook veel over de liefde.
 • COC is de landelijke belangenorganisatie voor LHBT’s.
 • Expreszo: dé website, dé community en dé belangenvereniging voor LHBT-jongeren.

Landelijke sites voor (online) ontmoeten en activiteiten

 • Op Niet Alleen Anders vind je allerlei evenementen voor LHBT+’s.
 • Jong & Out is er voor LHBT-jongeren van onder de 18. Er is een (afgeschermd) forum en J&O organiseert ontmoetingen. J&O is in meerdere steden te vinden bij het COC.
 • De Kringen is een netwerk van ‘kringen’ voor LHBT’s. Er zijn heel veel verschillende kringen, van jong tot oud, van alleen voor mannen, juist alleen vrouwen, gemengd in leeftijd, jong, oud, en alles er tussen in. Je kunt op zoek naar een kring waar je je thuis voelt en dan maandelijks bij een van de leden thuis eten en kletsen, of net waar jullie zin in hebben.
 • Holy Females is er voor religieuze lesbische en biseksuele vrouwen.

Ook interessant

 • VUMC  houdt zich bezig met medische proces van transgenderpersonen die in transitie willen. Op deze site kan je daar wat over lezen.
 • Transvisie is een belangenorganisatie voor Transgenders, transseksuelen, genderzoekers en hun naasten.
 • Zij aan Zij is een magazine voor vrouwen die van vrouwen houden.
 • het Landelijk Netwerk Biseksualiteit zet zich in voor de belangen van biseksuelen.

Mis je iets?

Colour Ground is bedoeld om je door te linken naar al die organisaties, mensen en plekken die jou kunnen steunen in je zelfacceptatieproces. Daarbij kan het helpen om te lezen over jouw situatie, verhalen van anderen te leren kennen en anderen te ontmoeten. Wil jij jouw ervaring delen, mis je informatie of ken je een organisatie of website waar we zeker mee samen moeten werken…
Mail dan naar [welkom@colourground.nl], dan maken we Colour Ground samen nog beter!