Anderen ontmoeten

Ontmoetingsgroepen

Op veel plekken in het land zijn ontmoetingsgroepen voor biculturele LHBTI’s. Mis je er een? Laat het ons weten!

Rotterdam

Wil je anderen ontmoeten, dan kan je terecht bij The Hang-Out 010. Daar zijn regelmatig evenementen en komen LHBTI-jongeren met allerlei verschillende culturele achtergronden.

Den Haag

Wil je anderen ontmoeten in Den Haag, dan kan je terecht bij The Hang-Out 070. Daar is eens per maand een ontmoetingsavond speciaal voor biculturele LHBT’s. COC Haaglanden houdt ook een agenda bij op hun website, waar je alle evenenebr kan vinden die zij organiseren.

Utrecht

In Utrecht zijn twee ontmoetingsgroepen voor biculturele LHBT’s. Er is de Prisma groep die regelmatig ontmoetingsavonden houdt voor islamitische LHBT’s. De sfeer is intiem, er zijn geen ‘buitenstaanders’ bij deze bijeenkomsten en het is op een locatie waar niemand zomaar naar binnen kan lopen. Je kan hier dus anoniem naar toe zonder risico op finding out.

Amsterdam

In Amsterdam organiseert Stichting Maruf ontmoetingsavonden voor islamitische LHBTI’s.

Ook Veilige Haven Amsterdam organiseert ontmoetingen voor biculturele LHBTI’s: het Wereldcafé. Deze zijn in Amsterdam en vinden plaats op elke 2e dinsdag van de maand.

Enschede

En natuurlijk gebeurt er ook van alles buiten de Randstad. In Enschede kan je bijvoorbeeld terecht bij de Rainbow-Meetup, georganiseerd door het COC.

Religieuze organisaties

Christelijke LHBT-organisaties

Het LKP is een koepelorganisatie voor christelijke LHBTI’s. Van hieruit kun je verder zoeken naar een evenement, een vereniging of een kerk bij jou in de buurt (of juist wat verder weg).

LCC plus is ook een koepelorganisatie voor christelijke LHBTI’s. Van hieruit kun je verder zoeken naar een evenement, een vereniging of een kerk bij jou in de buurt (of juist wat verder weg).

Islamtische LHBTI-organisaties

Stichting Maruf zet zich heel actief in voor een betere positie van LHBTI-moslims. Ook organiseren zij ontmoetingsavonden voor islamitische LHBTI’s. Je kan bij Maruf in een veilige setting anderen ontmoeten en praten over islam en je gevoelens.

Het Global Queer Muslim Network is een internationaal platform dat zich inzet voor (grotere sociale acceptatie en veiligheid van) LHBT-moslims. Ook hier kan je (online) anderen ontmoeten. Hun website linkt ook door naar interessante info.

Je kan bij Prisma in Utrecht in een veilige setting anderen ontmoeten en praten over islam en je gevoelens. Je kan ook vrijblijvend contact opnemen om te kijken of het klikt en of de Prismagroep iets voor je is.

Vluchtelingen

Stichting Secret Garden zet zich actief in voor LHBTI-vluchtelingen. Ook organiseert Secret Garden elke woensdag een thema avond over diverse onderwerpen in Amsterdam.

Specifiek voor transgenders

TransUnited is een organisatie speciaal voor en door biculturele transgenders. Neem een kijkje op hun website om te zien wat ze voor jou kunnen betekenen.

Transgender Netwerk Nederland is een stichting die zich landelijk inzet voor de emancipatie van transgender personen en hun omgeving.

Overige LHBTI-organisaties

Wil je meer weten over LHBTIQ+-zijn en LHBTIQ+-organisaties, dan raden we je de volgende websites aan:

 • Op Iedereen is anders kan je allerlei info vinden over alle vormen van jezelf zijn, die niet hetero / cisgender / binair zijn.
 • Movisie is een kenniscentrum, zij hebben veel verstand van maatschappelijke vraagstukken en doen veel onderzoek.
 • Gay.nl houdt het belangrijkste LHBTI-nieuws voor je bij en heeft interessante topics.
 • Op sense.info kan je alles vinden over seks en soa’s, maar ook veel over de liefde.
 • COC is de landelijke belangenorganisatie voor LHBTI’s.
 • Expreszo: dé website, dé community en dé belangenvereniging voor LHBTI-jongeren.

Landelijke sites voor (online) ontmoeten en activiteiten

 • Jong & Out is er voor LHBTI-jongeren van onder de 18. Er is een (afgeschermd) forum en J&O organiseert ontmoetingen. J&O is in meerdere steden te vinden bij het COC.
 • Stichting Outway organiseert jongerenkampen, voor iedereen die met homo- of biseksuele of transgendergevoelens rondloopt.
 • De Kringen is een netwerk van ‘kringen’ voor LHBTI’s. Er zijn heel veel verschillende kringen, van jong tot oud, van alleen voor mannen, juist alleen vrouwen, gemengd in leeftijd, jong, oud, en alles er tussen in. Je kunt op zoek naar een kring waar je je thuis voelt en dan maandelijks bij een van de leden thuis eten en kletsen, of net waar jullie zin in hebben.

Ook interessant

 • Transvisie is een belangenorganisatie voor Transgenders, transseksuelen, genderzoekers en hun naasten.
 • Zij aan Zij is een magazine voor vrouwen die van vrouwen houden.

(Online) veiligheid

Voor het eerst anderen ontmoeten is natuurlijk best spannend. De ontmoetingsgroepen voor biculturele LHBTI-personen houden daar veel rekening mee en organiseren evenementen op een veilige plek.

Ook online kan je risico lopen als mensen er achter komen dat je LHBTI+ bent. Daarom hebben wij rechts bovenin een EXIT-knop, waarmee je snel weg kan van www.colourground.nl als er iemand meekijkt naar je scherm. Maar om jezelf te beschermen kan je nog veel meer doen. Lees hier tips.

Mis je iets?

Colour Ground is bedoeld om je door te linken naar al die organisaties, mensen en plekken die jou kunnen steunen in je zelfacceptatieproces. Daarbij kan het helpen om te lezen over jouw situatie, verhalen van anderen te leren kennen en anderen te ontmoeten. Wil jij jouw ervaring delen, mis je informatie of ken je een organisatie of website waar we zeker mee samen moeten werken…
Mail dan naar [welkom@colourground.nl], dan maken we Colour Ground samen nog beter!