Hulpverleningsorganisaties

Hulpverlening aan biculturele LHBT’s

In verschillende steden zijn er maatschappelijk werkers die veel verstand hebben van LHBT-acceptatieprocessen, begrijpen hoe ingewikkeld dat kan zijn, je culturele achtergrond begrijpen en jou kunnen helpen.

Politie – eenheid Roze in Blauw

Wordt je bedreigd of verkeer je in gevaar, neem dan contact op met de politie. Is de situatie acuut gevaarlijk, bel dan 112. Is er geen spoed, dan kan je via het reguliere nummer (0900 88 44), op het bureau of online aangifte doen of melding maken. Misschien vindt je het spannend om met een vreemde over je geaardheid of gender te praten. De politie heeft ook een afdeling speciaal voor LHBT’s: Roze in Blauw. Op hun website vindt je de contactgegevens van de afdeling van Roze in Blauw  bij jou in de buurt. Je kunt ook mailen naar rozeinblauw@politie.nl, dan wordt je met de juiste afdeling in contact gebracht.

Rotterdam

In Rotterdam kun je voor persoonlijke begeleiding terecht bij Humanitas Transsupport of Humanitas LHBI-support. Je krijgt te maken met een maatschappelijk werker die alles weet over LHBT-acceptatieprocessen én je culturele en religieuze achtergrond begrijpt.

Als je veiligheid in het geding is kun je, onder bepaalde omstandigheden, via Arosa in een Blijf van mijn lijfhuis. Er is ook een huis voor (L)HBT-mannen. RotterdamV kan je helpen dat aan te vragen.

Den Haag

In Den Haag kun je voor persoonlijke begeleiding terecht bij het COC. Je krijgt te maken met een maatschappelijk werker die alles weet over LHBT-acceptatieprocessen én je culturele en religieuze achtergrond begrijpt.

Amsterdam

Veilige Haven heeft speciaal maatschappelijk werkers in dienst die biculturele LHBT’s kunnen begeleiden.

Veilige Haven werkt samen met HVO Querido. HVO Querido heeft, voor Amsterdamse biculturele LHBT’s die voor hun eigen veiligheid niet meer thuis kunnen wonen, een paar plekken voor ‘begeleid kamerwonen’.

Utrecht

Er komt ook in Utrecht een Veilige haven. Op dit moment heeft die nog geen eigen website, maar via Isjed van de Prismagroep kan je daar al wél terecht.

Oost Nederland

Ook bij Veilige Haven Oost kan je terecht met jouw verhaal en wordt je ondersteund door gespecialiseerde maatschappelijk werkers.

 

113

Soms zie je het misschien even echt niet meer zitten. Je bent daarin niet de enige. Als je worstelt met je gevoelens en gelooft dat die niet samen gaan met je geloof: dat is knap lastig. Of als je graag jezelf zou willen zijn maar je ouders niet wilt teleurstellen, of als je denkt dat je de enige bent met jouw achtergrond die dit soort gevoelens heeft, of als je in de problemen komt omdat iemand het van je weet en niet accepteert, of… Het kan heel donker zijn. We weten het. Denk je na over zelfmoord, neem dan contact op met 113. Dat is dan voor nu een hele goede eerste hulplijn.

Daarnaast raden we aan vol te houden, verhalen te lezen / kijken van anderen zoals jij en, als je er aan toe bent, anderen te gaan ontmoeten. Want je bent niet alleen. En er zijn manieren om gelukkig te worden. Ook voor jou!

Jij bent een topper

Wij vinden je sowieso fantastisch, precies zoals je bent! Echt waar. Want wij weten al: welke gender dat ook is, tot wie je je ook aangetrokken voelt, welk lijf je ook hebt en hoe je genderexpressie ook is: je bent het aller mooist als je jezelf bent.

Maar hoe doe je dat, hè? We hopen dat Colour Ground je een beetje op weg helpt. En voor de rest: Alles wat je nodig hebt heb je al in je. Dus: Hang in there! It get’s better!