IDAHOT: International Day Against Homo- and Transphobia?

Postercampagne voor gender- en seksuele diversiteit | bron: www.danielpoletto.com/mixbrasil

Het is vandaag IDAHOT; de International Day Against Homophobia and Transphobia. Laten we even stilstaan bij deze naam en de betekenis van deze dag.

Wereldwijd wordt er vandaag aandacht besteed aan homo- en transfobie. Aan discriminatie en geweld tegen onze LGBTQI+ community. Aan onderdrukking en angst voor degenen die niet hetero of cisgender zijn. Hoewel het heel belangrijk is dat mensen bewust worden gemaakt van dat dit (nog heel erg veel!) voorkomt lijkt het ons heel goed om óók juist aandacht te schenken aan datgene waar men een fobie voor heeft. Bang voor homo’s? Waarom? Bang voor een transvrouw op de damestoiletten? Waar ben je nou eigenlijk bang voor? En waarom moet dit ‘ons’ probleem zijn?

Op de pagina van The Hang-Out 010 lazen wij een mooie oproep: laten we niet stilstaan bij degenen die een fobie hebben voor seksuele- en genderdiversiteit. Laten wij vooral onze diversiteit laten zien en vieren!

Acceptatie komt voort uit herkenning en begrip, een portie common sense en mensenliefde. In Leiden viert The Hang-Out 070 hun diversiteit met de opening van de expo van #MyLGBTQLife. Een mooie serie foto’s waar een scala aan diversiteit te bewonderen valt. Een opening voor gesprek.

Laten we inderdaad niet stilstaan bij degenen die een fobie hebben; hun acceptatieproces is hun eigen verantwoordelijkheid. Maar laten wij als LGBTQI+ community het gesprek blijven aangaan.

Vanavond vieren wij onze community in FERRY bij Rotterdam viert diversiteit! waar wij wat meer vertellen over Colour Ground, een workshop volgen met Can Do Empowerment, met open mond luisteren naar spoken word artist Vessel of Revolution (Donya Batta) en mogen genieten van een scene uit het stuk Who are you when no one is looking? van Soula Notos.

Inloop is om 18:00. We gaan eerst samen eten en connecten.

Als je mee wil komen eten, praten, kijken en vieren: meld je nog snel aan! (Of kom gewoon binnenwandelen. Als er niet genoeg eten is: sharing is caring! Zo doen wij dat.)

 

Convostarter? || Bron: http://www.danielpoletto.com/mixbrasil/

Gerelateerde artikelen

Plaats jouw reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *