Religie

Islam

Als je er als Moslim achter komt dat je homo, lesbische of bi gevoelens hebt kan dat even schrikken zijn. Ben ik nog wel ‘een goede Moslim’? Wordt ik ooit geaccepteerd door andere Moslims als zij van mijn gevoelens weten? En kun je dan ook relatie aangaan met iemand van hetzelfde geslacht? Deze vragen kunnen je onzeker maken. Lees daarom hier alles over de Islam en homo, lesbisch en bi.

http://www.iedereenisanders.nl/148/info-tips/religie/islam

Christendom

Er zijn zo’n 2 miljard christenen op de wereld. Het is een geloof dat door mensen heel verschillend wordt beleefd. Het is ook een geloof met veel verschillende stromingen. Je hebt bijvoorbeeld een rooms-katholieke kerk, zeer veel verschillende gereformeerde kerkgemeenschappen en er zijn diverse evangelische kerken.
Er is niet één dezelfde visie vanuit alle christenen over homo-, lesbisch- en bi zijn maar er zijn verschillende visies. Lees hier meer over hoe het is om Christen en LHBT te zijn.

http://www.iedereenisanders.nl/150/info-tips/religie/christendom

Jodendom

Als je als Joodse gelovige denkt dat je LHBT gevoelens hebt kan dat even schrikken zijn. Bedenk dat er andere Joodse gelovigen je al voor zijn gegaan en zij hebben de volgende tips:
Er is niet één visie van joodse gelovigen op homo, lesbisch en bi zijn,er zijn heel veel verschillende visies.
Vraag steun aan andere joods gelovige jongeren met homo, lesbisch en bi-gevoelens.
Uiteindelijk kan jij alleen zelf bepalen hoe jij je voelt en met je gevoelens en met je geloof wilt omgaan. Er zijn verschillende keuzes mogelijk. Anderen kunnen die keuze niet voor jou maken. Wel kun je hierbij steun en advies van anderen vragen.

Heb je behoefte aan meer informatie? Kijk dan op deze pagina:

http://www.iedereenisanders.nl/152/info-tips/religie/jodendom

Hindoeïsme

Er zijn ongeveer tussen de 800 en 950 miljoen mensen op de wereld die het hindoeïsme aanhangen. Het hindoeïsme is eigenlijk niet één godsdienst maar een hele verzameling verschillende geloven die bepaalde overeenkomsten met elkaar vertonen zoals het geloof in reïncarnatie.

Dat zijn dus heel veel mensen en dus ook heel veel LHBT’s. Meer informatie en tips vind je hier:

http://www.iedereenisanders.nl/154/info-tips/religie/hindoeisme