Verliefd

Verliefd! Maar niet op een jongen / meisje

Kriebels in je buik. Je krijgt het warm als je hem of haar aankijkt. En als hij of zij je aanraakt, voel je dat in je hele lijf. Je kunt er nu niet meer omheen: je bent verliefd!

Bijna iedereen is wel eens verliefd. De een wordt maar één keer verliefd, de ander bijna iedere dag. De een wordt verliefd op een meisje. De ander op een jongen. Dit wordt een verschil in seksuele voorkeur genoemd.

Het lijkt wel alsof alle jongens verliefd worden meisjes en andersom. Alsof ‘hetero’ zijn normaal is, en al het andere raar is. Maar dat is niet zo. Heel veel jongens vallen (ook) op jongens en heel veel meisjes kunnen (ook) op meisjes verliefd worden.

Het gaat er natuurlijk niet alleen om of iemand een jongen of meisje is: je valt misschien op mooie bruine ogen, op blonde lange krullen, op iemand met veel grappen of juist een verlegen type. En dat kan ook nog eens iedere keer anders zijn. Het maakt niet uit wat je seksuele geaardheid is. Voor iedereen is verliefd zijn iedere keer weer een unieke ervaring!

Het kan best even wennen zijn, als je er achter komt dat je misschien wel ‘anders’ bent, dat je misschien wel lesbisch, homo of biseksueel of wat anders bent… Dat is heel normaal, bijna iedereen heeft dat. Je gaat dan beginnen aan een proces van zelfacceptatie. Dat gaat je helpen om straks te weten dat het okay is dat je bent wie je bent en daar tevreden en gelukkig mee te zijn.

Misschien vind je het zelf wel heel erg dat je anders bent, of ben je bang dat je familie of je vrienden dat heel erg vinden. Misschien denk je wel dat je de enige bent in jouw cultuur, die niet hetero is. Dan is het heel goed dat je op www.colourground.nl bent gekomen! Want hier kan je anderen ontmoeten, alles lezen over ‘seksuele en culturele diversiteit’ en heel veel tips krijgen, die je gaan helpen met knelpunten om te gaan en helemaal jezelf te zijn.

Benieuwd hoe anderen dat aanpakken? Lees dan de verhalen en kijk filmpjes van onze rolmodellen. Benieuwd naar meer informatie Klik dan hier. Want je bent niet alleen anders!