Over Colour Ground

Voor wie?

Ben je op zoek naar informatie, mensen zoals jij of gewoon antwoord op een vraag? Dan is Colour Ground de plek speciaal voor jou!

Wat dan?

Lees en kijk naar de verhalen van rolmodellen, mensen zoals jij. Vind informatie over LHBTI* en het lichaam waar je in geboren bent en stel daar vragen over aan ons webteam. Ben je klaar om een evenement te bezoeken of een plek waar je jezelf kunt zijn? Je vindt het allemaal op Colour Ground.

Waarom?

Er zijn best wat websites over homo, lesbisch, bi of transgender zijn (LHBTI*). De meeste daarvan gaan over gay zijn op z’n Nederlands. Veel websites gaan over uit de kast komen en het aan je ouders vertellen. En meer van dat soort dingen. Alsof dat heel even eng is en een uitdaging, maar daarna je leven beter maakt.

Maar wat nou als dat bij jou niet zo werkt? Als jij in een cultuur opgroeit waar LHBTI* zijn taboe is? Als je opgroeit in een gezin waar religie een grote rol speelt? Dan denk je al snel dat je de enige bent, met jouw achtergrond, die dat is. En aan je ouders vertellen dat je LHBTI* bent? Je kunt het je bijna niet voorstellen. Misschien zullen ze boos worden? Misschien zullen ze zich schamen?

Maar je bént niet de enige. En daarom is er nu Colour Ground. Colour Ground is dé website voor iedereen die denkt dat hij/zij (misschien) homo, lesbisch, bi, trans- of anders-seksueel is én uit een cultuur komt waar dat niet zo makkelijk is.

Iedereen is anders

Op Colour Ground vind je verhalen van rolmodellen, anderen uit allerlei culturen die óók LHBT zijn. Van mensen die in de kast zitten en daar lekker willen blijven én van mensen die er uit zijn. Van religieuze LHBT’s en van mensen die met hun geloof hebben gebroken. Want: iedereen is anders. En je mag je eigen weg vinden. Colour Ground is er om je daar een beetje bij te helpen, omdat je dat niet helemaal alleen hoeft te doen.

Wil je meer weten over hoe het is om LHBTI te zijn, bijvoorbeeld over hoe je komt tot ‘zelfacceptatie’? Klik eens door naar pagina’s met die info. Zit je niet lekker in je vel en kan je wel wat hulp gebruiken? Er ís LHBT-specifieke hulpverlening en op Colour Ground vindt je die. Durf je het aan om anderen te leren kennen, die ook multicultureel zijn en LHBTI? Doen! Kijk vooral bij ontmoeten waar er zoal iets te doen is dat bij jou past.

Dus: ben jij multicultureel en LHBTI? Dan is Colour Ground er speciaal voor jou. Omdat wij het belangrijk vinden dat jij jezelf kunt accepteren en je daar graag bij willen helpen.

Mis je iets op de site? Laat het ons weten, via welkom@colourground.nl