SPRING: Dans- en Theater Festival

Graag brengen wij SPRING, een avontuurlijk dans- en theaterfestival, onder jullie aandacht. Tien dagen lang maakt het publiek tijdens SPRING Performing Arts Festival kennis met gedurfde, hedendaagse internationale podiumkunsten. Van radicale Europese dans tot modern Aziatisch theater. De zesde editie van SPRING vindt plaats van donderdag 17 t/m zaterdag 26 mei 2018 in verschillende theaters en de publieke ruimte in Utrecht.

We Should All Be Dreaming nodigt ons uit om samen te dromen, onze angst, boosheid en haat te overwinnen, en ons een nieuwe toekomst voor te stellen. Choreograaf Sonya Lindfors en schrijver/activist Maryan Abdulkarim geloven in de kracht van radicaal utopisch denken en vragen je mee te doen. In de sessie, op het snijvlak van een gechoreografeer­de ontmoeting, performance en lezing, nodigen zij deelnemers uit om samen te komen, samen te luisteren en samen te dromen. We Should All Be Dreaming is een plat­form voor de zachte weerstand en maakt ruimte voor een gemeenschap waarin we samen leven. Meer informatie is te vinden op https://www.springutrecht.nl/programma/we-should-all-be-dreaming.

Wat gebeurt er als je bent grootgebracht in een neutrale wereld en dan terechtkomt in een land waar alles mannelijk of vrouwelijk is? De Iraanse danser Sorour Darabi heeft een antwoord op die vraag. Haar/zijn moedertaal, het Perzisch, kent geen grammaticaal geslacht. Het woord voor gender is ‘تیسنج jenssiat’, wat ‘materiaal’ betekent. Het ‘gender’ van een tafel is hout. Dus wat is dan Darabi’s gender? Huid, vlees, botten, spieren, bloed, cellen? Sinds Darabi in Frankrijk woont is alles ineens mannelijk of vrouwelijk geworden. Farci.e is een fascinerende, bijna woordeloze monoloog waarin Darabi zijn/haar eigen taal haast oppeuzelt. Meer info:https://www.springutrecht.nl/programma/farcie.

Een clash tussen Azië en Europa, mode en performance, vogueing en karaoke. Wat is een betere plek voor zo’n botsing dan een dansvloer die zich omvormt tot een club, waar vervolgens een installatie wordt getoond? De Chinese beeldend kunstenaar Tianzhuo Chen combineert citaten uit internationale clubculturen, corporate identities, folklore, en social media en legt zo een beeld vast van een wereld tussen kitsch en apocalyps. Het publiek loopt op het toneel door een popspektakel waarin de vraag centraal staat wat Aziatisch en wat Europees is. Een voorstelling waarin het Oosten zich een beeld vormt van wat het Westen is en andersom. Het voguing, gabber en popspektakel An Atypical Brain Damage gaat op 26 mei op het podium van de grote zaal in de Stadsschouwburg over in de SPRING Party ft. House of Vineyard: de eerste en enige originele Voguing House in Nederland. Samen met MC en oprichter Amber ‘The Ambiance’ Vineyard en haar performers twirlen, dippen en waacken we naar het einde van SPRING… can we get an Amen? Voor meer info, bezoek https://www.springutrecht.nl/programma/atypical-brain-damage.

Gerelateerde artikelen

Plaats jouw reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *